Vanavond staan er maar liefst 2 bands uit Den Haag op het podium van de Spiegelzaal in de Tivoli op de Oudegracht; Soul Sister Dance Revolution en Taymir. Soul Sister Dance Revolution werd in oktober 2012 uigeroepen als 3FM Serious Talent met de single ‘Hold the Line’. Soul Sister Dance Revolution stond tijdens de in 2012 gehouden tournee in het voorprogramma van Di-rect en na het spelen op diverse festivals van afgelopen zomer mochten ze in augustus 2013 als voorprogramma spelen van de band Imagine Dragons in Ierland.

Taymir, opgericht in januari 2013 en bestaat uit vier relatief jonge jongens, staat nu al in het voorprogramma van zowel Soul Sister Dance Revolution als van Di-rect. Het publiek was erg enthousiast over deze band en dat lieten ze duidelijk merken, er werd gedanst, geklapt en vooral aangespoord.

Soul Sister Dance Revolution had er zin in, het eerste nummer ging de zaal uit zijn dak en stond iedereen lekker mee te dansen. Naast de bekende nummers die op het in april uitgekomen debuutalbum ‘Playgroud Kids’ staan, speelde ze ook een nieuw nummer waar ze nog geen titel voor hadden. Voordat ze het nummer gingen spelen gaf de zanger twee titels aan en voor welke het hardst werd gejuicht die zouden ze gaan spelen. Een pluspunt wat mij betreft, zo bereik je toch je publiek. Dat er een bonk energie op het podium stond dat was duidelijk, tot twee keer toe stort de hele keyboard van Camiel naar beneden. Gelukkig is alles intact gebleven, maar handig spelen is een ander verhaal.

Omdat de band nog niet veel materiaal heeft, bestond de toegift helaas maar uit één nummer. Uiteraard zou het mooi zijn, dat als er een nieuw album is, dat ze ook iets langer dan een uur op het podium kunnen staan.

Deel: