Hij wordt vergeleken met Youp van ’t Hek, Sylvia Witteman en Stephen Fry, maar Thomas van Luyn is volkomen oorspronkelijk. Met zijn hilarische en slimme, maar ook ontwapenend eerlijke en bij vlagen ontroerende columns, heeft hij een trouwe schare fans aan zich gebonden. Van Luyns leukste columns zijn nu gebundeld in Het echte cadeau krijg je nog, dat deze week verschijnt. En dan staat hij voor het eerst in acht jaar weer solo in het theater!

Tussen de glamour van zijn tv-werk en het strakke regime van zijn Volkskrant-columns, mag hij even vrij ademhalen in de toverwereld van zijn podium. Een wereld die aaneenhangt van onzin en muziek. Laat u niet van de wijs brengen: ook al heeft de de Volkskrant het over “kunstige dwarsverbindingen, luchtige verbale staketsels die hij vervolgens volhangt met theatrale toverballen, poëtische frivoliteiten en muzikale verrassingspakketjes’ het zijn gewoon grapjes en liedjes. En waar ze schrijven dat hij “Geniale clown en verteller’ is, bedoelen ze gewoon een malle eppie. Op 29 november gaat Thomas van Luyns Smaakvol Avondje Uit in première in De Kleine Komedie te Amsterdam.

Thomas van Luyn (1968) is onder andere bekend van zijn imitaties van Ferry Mingelen, Gerard Joling, minister Remkes, Tony Blair en Harry Mulisch in het programma Kopspijkers. Hij presenteerde samen met Mike Boddé de Mike & Thomas Show, deed mee aan QI, Het Sinterklaasjournaal en vele andere programma’s, maakte voor DWDD satirische filmpjes onder de naam Je Mist Meer Dan Je Ziet, en presenteerde en speelde in de improvisatieshow In Goed Gezelschap, met onder andere Sara Kroos, Georgina Verbaan en Ali B.

Deel: