In het jaar dat Daft Punk met ‘Get Lucky’ de hitlijsten aanvoert dringt zich de vraag op: is disco weer helemaal terug of is deze muziek nooit weg geweest van de dansvloer? In de documentaire gaat Leo Blokhuis op zoek naar de oorsprong en het geheim van disco. Hij onderzoekt samen met kopstukken van het eerste uur wat de ingrediënten zijn van de muziek die wij in de jaren zeventig ‘disco’ zijn gaan noemen. Is het eigenlijk wel een muziekstijl? Is disco niet meer een beweging? Wat heeft de muziek met homo-emancipatie te maken? Werd met disco voor het eerst de dj de grote held van de dansvloer? En wat is de invloed van disco geweest op de muziekstijlen die daarna kwamen?

‘Disco’, 21:30 – 23:25 uur, Nederland 3

Aansluitend op de documentaire ‘Disco’ van de NTR op Nederland 3 kan je bij Cultura 24 kijken naar drie uur lang disco-clips. Maak die huiskamer vrij en dans mee op onder andere George McCrae, Earth, Wind & Fire, Robin Thicke, Yarbrough and Peoples, Rod Stewart, Time Bandits, Justin Timberlake en natuurlijk de queen of disco, Donna Summer.

‘Clipkeus’, 23:00 – 02:00 uur, Cultura 24

Hello Quo is een documentaire over de band Status Quo, vanaf de oprichting tot en met hun grote succes. BBC 2 vervolgt met TOTP2: Status Quo, een muziekprogramma met aan hommage aan de band Status Quo.

‘Hello Quo’ / ‘TOTP2: Status Quo’, 22:00 – 23:20 uur en 23:20 – 00:05 uur, BBC2

Deel: