Tv-acteur Guillermo Hilversum, bekend van zijn rol als Tinco Benoit in de populaire jeugdserie SpangaS, speelt één van de hoofdrollen de nieuwe theaterserie ‘Famous’. De vierdelige dramaserie vertelt het verhaal van een groep jonge studenten die studeren aan een theaterschool. Hun grote droom? Dansen, zingen, musiceren en acteren, maar vooral… vol overgave alles uit het leven halen!

‘Famous’ is een moderne en gedramatiseerde theaterserie over vriendschappen, studeren en ambities, maar ook over opbloeiende liefdes, jaloezie en vijanden die de boel tegenwerken. De serie is geïnspireerd op tv-series als Glee en SpangaS, maar ook de wereldwijde hitserie Fame. Het eerste deel, met de welluidende titel ‘Audition’, start op vrijdag 13 december en is vervolgens te zien tot en met zondag 19 januari 2014. Aansluitend volgen in het voorjaar van 2014 de drie opvolgende delen.

In de vierdelige theaterserie ‘Famous’ volgen we de belevenissen van een groep jonge studenten die studeren aan een theaterschool. In het eerste deel ‘Audition’ verhuist de dertienjarige getalenteerde Nina Koster van een klein dorpje naar de grote stad. Vol verwachting start zij op de theaterschool. Als ze dé hoofdrol in een voorstelling weet te bemachtigen wekt dat jaloezie op bij de populaire medestudente Demi. Zij zal er alles aan doen om Nina kapot te maken.

Het afgelopen jaar hebben vier schrijvers de scripts voor de voorstellingen geschreven, waarbij de personages telkens door een wisselende groep spelers van Hofplein Rotterdam worden gespeeld. Guillermo Hilversum (Rotterdam, 29 oktober 1991) is een Nederlands acteur en danser. Hij is bekend van de tv-serie SpangaS en was jarenlang als leerling verbonden aan Hofplein Rotterdam. In ‘Famous’ speelt hij de rol van Jason.

‘Famous’ is te zien vanaf vrijdag 13 december in De Theaterschool aan de Pieter de Hoochweg 222 in Rotterdam (Delfshaven). De première vindt plaats op zaterdag 14 december om 19.00 uur.

Deel: