leonie meijerLeonie Meijer zingt zaterdag bij SBS 6 in het Tv-programma Muziekherinneringen een zeer bijzondere Nederlandstalige versie van het nummer ‘Stars’ van Janis Ian. Het nummer raakte het aanwezige publiek tijdens haar optreden recht in het hart. In overleg met de Alzheimer is besloten om het nummer ‘Mam, waar ben je nou’ vanaf vandaag beschikbaar te maken als download. De inkomsten van het nummer komen ten goede komen aan de Alzheimer Nederland.

Bijzondere herinneringen gekoppeld aan muziek zijn de basis voor het programma Muziekherinneringen. In deze eenmalige reeks van twee uitzendingen ontvangt Jeroen van der Boom mensen bij wie Alzheimer van grote invloed is op hun dagelijks leven. Dit kan de persoon zelf zijn, een familielid of vriend. Allen hebben een bijzondere muziekherinnering. Er worden indringende, liefdevolle en soms geestige verhalen gedeeld.

Leonie Meijer zingt een tekst geschreven door Brenda Jager. Annie, de moeder van Brenda (nu 70 jr.) heeft Alzheimer, ook haar oma en overgrootmoeder hadden de ziekte van Alzheimer. Brenda heeft haar moeder een tijd in huis genomen. Brenda’s moeder woont inmiddels in een begeleide woonvorm en gaat snel achteruit. Brenda heeft een lied voor haar moeder geschreven op de melodie van ‘Stars’ van Janis Ian, wat over haar en de ziekte van Alzheimer gaat.
Bekijk hier het optreden:

Download hier het nummer via iTunes en steun de strijd tegen Alzheimer.

Alzheimer Nederland
Ongeveer een kwart miljoen Nederlanders heeft dementie. Alzheimer is de meest voorkomende vorm van dementie en één op de vijf Nederlanders krijgt deze ziekte. Met het programma Muziekherinneringen wordt aandacht gevraagd voor de ziekte en wil Alzheimer Nederland geld ophalen voor onderzoek.

Muziekherinneringen
Zaterdag 26 oktober om 23:00 uur bij SBS6

Deel: