BRUUT! is terug, en hoe! Met het nieuwe album ‘FIRE’ bewijst de band zijn status als één van de meest originele en energieke jazzbands van deze tijd. Op 5 november wordt ‘FIRE’ gepresenteerd in Paradiso Amsterdam en vanaf 8 november is het album te koop op cd en digitaal. Na het succesvolle debuut BRUUT! presenteert de band nu ‘FIRE’. Deze gaat verder waar het eerste album gebleven was; vunziger, harder en intenser. Er wordt schaamteloos geflirt met grunge, symfonische rock en afro-beat. Het nummer ‘Lou’ is de eerste single van het album.

Afgelopen tijd deed BRUUT! bijna alle continenten van de wereld aan. Onder meer Japan, Polen, Burkina Faso, Duitsland, Zuid-Afrika, Spanje en Suriname stonden op het tourschema. Ook speelde het kwartet op podia als North Sea Jazz, Noorderslag, LantarenVenster, Uitmarkt en North Sea Jazz Club.

Op 5 november begint de ‘FIRE’ tour met de officiële albumpresentatie in Paradiso. Hierna zullen meer dan 12 zalen worden aangedaan. Tussentijds speelt BRUUT! op het London Jazz Festival op 16 november.

Deel: