Alfred Matthew “Weird Al” Yankovic, geboren op 23 oktober 1959, viert vandaag zijn 55e verjaardag. De Amerikaanse zanger, tekstschrijver, muzikant, parodist, producer, satirist, musiekvideo director, film producer, acteur, en schrijver is het meest bekend van zijn humoristische versies van bekende hits waaronder ‘Fat’ en ‘Eat It’ (Michael Jackson’s ‘Bad’ en ‘Beat It’), en ‘Madonna’s ‘Like a Virgin’, dat hij omtoverde in ‘Like a Surgeon’.

Sinds Yankovic in 1976 zijn eerste humoristische nummer uitbracht, verkocht hij tot op heden meer dan 12 miljoen albums (vanaf 2007), nam hij meer dan 150 humoristische versies van bekende hits en originele nummers op, en gaf hij meer dan 1000 live shows. Zijn werk leverde hem in de V.S. 3 Grammy Award nominaties op, 4 gouden platen, en 6 platina platen.

Deel: