Muziek is onontbeerlijk om je heen. In huis, op de fiets en op je werk is het een heerlijke afleiding. Qua werk is het zelfs een soort van een secundaire arbeidsvoorwaarde, tenminste als het een beetje goede muziek is. Het personeel in de horeca moet echter met regelmaat naar de meest slechte muzak luisteren en dan is dat nog niet eens het ergste: Personeel in de horeca wordt uitgebuit tot en met en de FNV Horeca komt nu op voor deze groep. Met behulp van de populaire Braboneger wil de werknemersorganisatie personeel in restaurants, café’s en hotels duidelijk maken dat het nu tijd is om op te komen voor zichzelf.

De slechte muziek is vele malen minder erg dan het feit dat personeel in de horeca structureel tijdelijke contracten krijgt bijvoorbeeld. En na enkele tijdelijke contracten worden ze voor enkele maanden in het laagseizoen op straat gezet om naderhand weer met een reeks tijdelijke contracten aan te komen. Zo hoeven werkgevers geen personeel vast in dienst te nemen en dat is volgens de FNV Horeca erg oneerlijk. Vaste contracten moeten best kunnen in de horeca en daar wil de FNV voor strijden. Dat klinkt toch als goede muziek in de oren? Braboneger is vóór, jij ook?

Deel: