Paul-McCartney-NEWPaul McCartney rondde afgelopen week een drukke periode af met een signeersessie ter promotie van zijn nieuwe album ‘New’ voor 500 fans in het recentelijk heropende HMV in Londen’s Oxford Street. Er stond al twee dagen een rij van fans voor de winkel om hun held te kunnen ontmoeten. Een flink aantal fans barstten in de rij al in tranen uit, en na de ontmoeting met McCartney werden dit er nog meer.

De ex-Beatle nam ruim de tijd om met iedere fan te praten, de signeersessie duurde 50 minuten. De dag ervoor vertelde McCartney dat hij uitkeek naar de sessie en het een mooie gelegenheid vond om “echte fans” te kunnen ontmoeten in plaats van professionele handtekeningenjagers. Alvorens de sessie begon, kondigde Paul aan dat na een bepaalde tijd de sessie gestopt zou gaan worden, waarna hij in een operaversie van ‘O Sole Mio’ uitbarstte. De eerste fan in de rij was Alan Harrington, de laatste klant van HMV toen de zaak in 2000 haar deuren sloot. Het winkelketen’s vlaggenschip ging afgelopen maand weer open. Harrington vertelde: “Ik was uitgenodigd door HMV, omdat ik al sinds 1962 Beatle fan ben. Ik heb Paul al een paar keer ontmoet, hij is een echte heer”.

De Nederlandse fan Rose van Teylingen stond ruim 30 uur in de rij om McCartney te kunnen ontmoeten. Ze had voor de zanger een mooie bos bloemen meegenomen. Rose vertelde: “Helaas werd deze bos bloemen vlák voor dat ik aan de beurt was door het hoofd van de beveiliging in beslag genomen. Het was zwaar, slapen op de stoep van Oxford Street, zo vlakbij het langs denderende drukke verkeer daar, maar Paul is een superster en hij is het zeker waard om wat ontberingen te ondergaan. Ik ben vandaag speciaal voor deze gelegenheid overgekomen vanuit Nederland”. Een fan maakte een salto voor de lachende McCartney nadat haar album was gesigneerd. Paul zong de titeltrack van ‘New’ voor een fan die een ‘New’ T-shirt droeg en een tattoo van de zanger op zijn onderarm had.

Alvorens de sessie gaf de zanger een interview waarin hij liet weten dat hij had genoten van zijn optreden in de Covent Garden, het concert dat hij gaf vlak voor de signeersessie. McCartney zei: “Het was sensationeel, alsof ik in een droom zat om zomaar ineens voor al die mensen te mogen optreden. Het was super, ik bleef inwendig lachen. Het was fantastisch en super dat al die mensen de moeite hebben genomen om naar het concert te komen”.

Deel: