robbie-williams-swings-both-waysDe single ‘Go Gentle’, die uitkomt op 11 november, is de eerste track komende van Robbie Williams’ nieuwe album ‘Swings Both Ways’. De Take That zanger vertelde recentelijk dat hij ontdaan was dat men hem te oud vind voor de Britse Radio 1 playlist. Vorige maand bekende de baas van de zender dat Williams, nu 39, te oud is voor het programma. Ook lieten ze weten dat Noel Gallagher’s muziek thuis hoort op Radio 2 en dat Green Day’s recentelijke werk niet goed genoeg is om gedraaid te worden door het station.

Verbaasd over de afwijzing door BBC Radio 4, gaf Williams toe dat het hem pijn doet dat de zender zijn muziek niet wil promoten. “Ik ben heel ambitieus”, vertelde hij, “Dus als Radio 1 mijn muziek niet meer wilt draaien, dan raak je veel airplay kwijt, Radio 1 is een van de beste zenders om je muziek te promoten”. Williams vertelde ook dat hij jaloers is op One Direction bandlid Harry Styles, iemand die hij beschrijft als “getalenteerd en aantrekkelijk”. “Hij staat nu volop in de belangstelling, en ik zit hier nu zo van “vervloekte Styles…”.

Het voormalig Take That lid denkt dat hij niet de enige is die er zo over denkt. “Kijk naar Paul McCartney, kijk naar Elton John. Zij zijn jaloers op Justin Timberlake. Ik weet zeker dat ze ook jaloers op mij waren toen ik in mijn keizerlijke fase zat”. Een tijdje geleden noemde Williams Radio 1 DJ Nick Grimshaw tijdens een live uitzending een “bastard” omdat de zender zijn nummer ‘Candy’ niet wilde draaien.

Deel: