Registratie van 28ste editie van The Night of the Proms in het Antwerpse Sportpaleis, met een gevarieerde en verrassende mix van pop en klassiek. Dit jaar brengen The Jacksons, Anastacia, Naturally 7, Ozark Henry en Remy van Kesteren hun bekendste hits. Ook de vaste waarden John Miles, The Electric Band, Il Novecento o.l.v. Robert Groslot en Fine Fleur zijn van de partij.

Vanaf hun eerste nummer verbazen de beatboxers van Naturally 7. Anastacia is duidelijk in haar nopjes met de begeleiding door het symfonisch orkest Il Novecento o.l.v. Robert Groslot. Maar ook The Jacksons zorgen voor een onweerstaanbare ambiance met hun lang verwachte optreden. Ozark Henry krijgt de massa op zijn hand met een prachtig ‘Indian Summer’. Tussen de popnummers door doen de Nederlandse harpist Remy van Kesteren en het orkest Il Novecento het publiek met ingehouden adem luisteren. John Miles bewijst nog maar eens wat voor een rasmuzikant hij is. The Jacksons besluiten deze editie met een spetterende versie van ‘Blame it on the boogie’.

‘Night of the Proms 2012’, 15:40 – 16:30 uur, Eén

Documentaireserie over pop- en rockalbums, die worden beschouwd als de beste of meest opmerkelijke albums van een bekende band, of die een periode in de muziekgeschiedenis markeren. Muzikanten, producers en geluidstechnici ontleden de muziek en geven zo inzicht in de manier hoe het album is ontstaan.

Vijftien miljoen albums werden verkocht van het in 1977 opgenomen Fleetwood Mac album ‘Rumours’. In 1974 voegden Lindsey Buckingham en Stevie Nicks zich bij de bestaande bandleden Mick Fleetwood, John McVie en Christine McVie. Het scheelde niet veel of Rumours was bijna niet gemaakt. Toen in 1977 de opnames begonnen lagen John en Christine McVie in scheiding en waren Stevie Nicks en Lindsey Buckingham ook bijna uit elkaar. Er is materiaal te horen van een speciale opname van Christine McVie’s ‘Songbird’ en van Lindsey Buckingham met een mooie versie van ‘Never Going Back’.

‘Classic Albums’, 21:30 – 22:40 uur, Nederland 3

Rolling Stones Live in Hyde Park: Sweet Summer Sunday, concertregistratie van The Rolling Stones, live in Hyde Park.

‘Rolling Stones Live in Hyde Park’, 23:35 – 00:50 uur, BBC 1

Deel: