De Canadese singer-songwriters Peter Katz en Royal Wood zijn uitgenodigd om op 23 oktober in de Heineken Music Hall na het concert van John Mayer een aftershow te verzorgen. Daarnaast zullen zij ook nog drie eigen shows doen. Beiden bundelen hun krachten en brengen het publiek een mix van melancholische, romantische en sfeervolle songs ten gehore. 

Het tourschema ziet er als volgt uit: 

·         22 oktober: Amsterdam, Paradiso
·         23 oktober: Amsterdam Heineken Music Hall (aftershow John Mayer) – uitverkocht
·         31 oktober: Dordrecht, Energiehuis
·         1 november: Utrecht, Tivoli/Leeuwenbergh 

De kaartverkoop is inmiddels van start gegaan. Kaarten zijn rechtstreek te bestellen via de website van de podia. De organisatie waarschuwt om geen kaarten via andere kanalen te kopen. Kopers lopen namelijk het risico uiteindelijke ongeldige kaarten te hebben gekocht. 

Peter Katz is geen onbekende meer in Nederland. Louter met zijn gitaar in de hand weet hij al enkele jaren het publiek te roeren met zijn meeslepende en ontroerende liedjes, gebaseerd op uit het leven gegrepen verhalen. In zijn thuisland heeft Katz al enkele muziekprijzen in de wacht gesleept en debuteerde hij met zijn eerste album “First of the Last to Know” op #1 in de iTunes singer-songwriter Charts. Hij trok de wereld over en tourde met acts als The Swell Season, Garth Hudson (The Band) en Donavon Frankenreiter, en in Nederland ook met Lucky Fonz III wat de springplank betekende voor zijn muzikale carrière in Nederland.

Deze concertreeks is voor Nederland de eerste kennismaking met Royal Woods. Met “The Milkweed EP” liet hij in 2003 voor het eerst van zich horen en heeft intussen 6 albums uitgebracht. Zijn muziek kenmerkt zich als stijlvolle pop, waarbij vaak wordt gerefereerd naar artiesten als Randy Newman, Rufus Wainwright en Ron Sexsmith. Woods werd uitgeroepen tot “iTunes Singer of the Year” en werd met zijn jongste album “ We Were Born To Glory” (2012) dit jaar door de Juno Awards genomineerd voor Adult Alternative Album of the Year.

Deel: