Sherry Dyanne NSJC 1“My dreams are getting better all the time,” zong Sherry Dyanne op de laatste zondag van september terwijl ze tussen het lunchende publiek in de North Sea Jazz Club wandelde. Dromen die ook uitkomen, want na BIRD in Rotterdam, treedt de jazz- en soulzangeres met haar Sherry Sunday concerten nu ook op in de populaire Amsterdamse jazzclub. Tijdens de eerste van drie optredens vertolkte Dyanne een aantal smaakvolle covers van The Rolling Stones.

We kunnen er kort over zijn: Sherry Dyanne is een van de beste jazz- en soulzangeressen in Nederland van de afgelopen vijf jaar. Hoewel ze eerder samenwerkte met grote namen als Michael Franti, Trijntje Oosterhuis en Candy Dulfer, trad de charmante Rotterdamse vocaliste zelf pas later naar de voorgrond; in 2011 bracht Sherry haar debuutalbum Sing Me A Song uit. Een plaat die teruggrijpt naar de authentieke vijftiger jaren soul, jazz en R&B, maar toch van deze tijd klinkt.

Korrelig
Sherry Dyanne NSJC 2De voormalige wiskundelerares bezit een oorstrelend warm, helder en intens stemgeluid met korrelige hoekjes. Haar timbre roept in de North Sea Jazz Club Billie Holiday in herinnering, terwijl ook de gelijkenis met Dinah Washington bijna angstaanjagend is; Dyanne’s uitvoering van de grote hit What A Diff’rence A Day Makes doet je versteld staan zo bijzonder.

Tijdens de Sherry Sunday lunchconcerten presenteert de zangeres een anderhalf uur durende set van eigen liedjes en covers van jazz- en popsongs die ze een verfrissende draai geeft. Daarnaast zet Dyanne één artiest of groep centraal van wie ze een aantal songs in een nieuw jasje hijst. In Amsterdam daagt ze het publiek uit met  The Rolling Stones.

Verjazzed
Wat opvalt is dat de liedjes van de wereldberoemde Britten herkenbaar zijn, maar ‘verjazzed’ Sherry Dyanne NSJC 3klinken. Zo presenteert de zangeres een strelend mooie uitvoering van You Can’t Always Get What You Want dat subtiele jazzovergangen bevat en krijgt Walking The Dog een rokerig en sjokkend blues karakter mee. Maar vooral de gepeperde groove van Dyanne’s uitstekende vijfmans formatie in de klassieker (I Can’t Get No) Satisfaction, moet zelfs Mick’s verbeeldingskracht doen vlammen.

Sherry beperkt zich niet alleen tot het zingen van andermans songs, ook komen haar eigen liedjes aan bod zoals onder andere de swingende feel good tracks Come On A My House, Just Cause You’re Pretty en Make It Better. Overheerlijke soul met aanstekelijke melodische patronen.

Cozy
Sherry Dyanne NSJC 4
De North Sea Jazz Club heeft een modern en ook cozy karakter: blikvanger is een rood geblokte muur achter de bühne die warmte en stijl uitstraalt. Direct voor het podium staan tafeltjes en achterin is nog ruimte om te zitten en te staan. Het geheel is knus en versterkt het contact met de performer. Iets wat de stralende Sherry ook zelf bewerkstelligt door loopjes tussen het publiek te maken.

Sherry Sunday bezit alle ingrediënten voor een ontspannende zondagmiddag: soulvolle jazzmuziek door een prachtige zangeres met een frisse en levendige twist, een hapje, een drankje, en een relaxte, sfeervolle en persoonlijke ambiance. Satisfaction guaranteed!

Deel: