In The Valley Below is een naam die al enige tijd in toenemende mate opduikt in de blogosphere dankzij hun underground internethit ‘Peaches’. De band, die zich met verscheidene festival- en mediaoptredens almaar meer manifesteert aan het oppervlak en flirt met het grotere publiek, brengt hun EP ‘Peaches’ en daaropvolgende album in samenwerking met Sony Music uit. 

Het label kreeg de Amerikaanse band rond het duo Angela Gail en Jeffrey Jacob in het vizier via het Franse indie-label Oskar Recordings, dat zich al enige tijd ontfermde over de band uit Californië. 

De EP ‘Peaches’, die naast de gelijknamige single nog drie extra songs bevat, is een voorproefje op het album ‘The Belt’ dat waarschijnlijk later dit jaar verschijnt. Vanaf vandaag is de EP digitaal verkrijgbaar in Nederland. Deze release valt bovendien samen met het verschijnen van de officiële muziekvideo van de single ‘Peaches’ op VEVO, die eerder al als lyric video rondwaarde op internet. 

De muziek van In The Valley Below laat zich omschrijven als toegankelijke, donkere, romantische electro-pop. Vocalen wisselen elkaar af en voor synthesizers en gitaar is een belangrijke rol weggelegd. De songs zijn subtiel en catchy, klinken dreigend en opzwepend. 

Een eerste kennismaking met In The Valley Below in Nederland vond reeds afgelopen voorjaar plaats in Amsterdam. Toen was het duo live te zien tijdens het Indiestad Festival. In november keren zij terug. Op uitnodiging van White Lies verzorgen zij namelijk het voorprogramma tijdens de Europese tour van de Britse band. Op 7 november is In The Valley Below te zien in Paradiso (Amsterdam) en 8 november in Effenaar (Eindhoven). 

In Amerika speelde de band onlangs live bij David Letterman, en verzorgt de band tevens het voorprogramma van White Lies, alsmede de support van de Cold War Kids.

Deel: