Lilian van den Berg als huissloof Antonietta en Donat Ontskul als homo Gabriele kunnen de vergelijking met Sophia Loren en Marcello Mastroianni glansrijk doorstaan. Met een mooie bijrol van conciërge Ali van Dijk en een wereldprestatie van regisseur Peter van Bokhorst.” Bovenstaande regels, geschreven door Jaap Huurman, geven perfect weer hoe groot de indruk is die de voorstelling ‘Een Bijzondere Dag’ op de toeschouwer maakt. Het is dan ook met grote trots dat Theater Het Hof in Arnhem de reprise van ‘Een Bijzondere Dag’ aankondigt!

Reprise van ‘Een Bijzondere Dag’.

Van 25 september tot en met  5 oktober, telkens van woensdag- tot en met  zaterdagavond, aanvang: 20.30 uur en zondagmiddag 29 september om 15.00 uur. 8 mei 1938; heel Rome loopt uit voor de historische ontmoeting tussen Hitler en Mussolini. De Führer is in Rome om een bondgenootschap met Il Duce te sluiten. Ook het voltallige gezin van Antonietta wil deze ‘bijzondere dag’ niet missen en verlaat vroeg in de morgen, opgetogen, het huis. Dan ontdekt Antonietta, die in haar eentje achterblijft, dat de kooi van de Beo open staat en de vogel gevlogen is. In haar zoektocht naar deze vogel ontmoet zij Gabriele, een overbuurman, die eveneens thuisgebleven is. Gabriele is homoseksueel en wacht op het moment dat hij door agenten weggevoerd zal worden.

‘Een Bijzondere Dag’ gaat over uitsluiting, angst, hoop, herkenning, erkenning. Het verhaalt over de ontmoeting tussen twee ogenschijnlijk zo verschillende mensen die, weliswaar onder druk van de omstandigheden, elkaar erkennen en waardigheid geven. De film met glansrollen van Sophia Loren en Marcello Mastroianni was een hoogtepunt in de Italiaanse filmgeschiedenis. ‘Een Bijzondere Dag’ is bewerkt en vertaald voor het Nederlandse toneel door Ger Thijs, Thea Waanders en Peter van Bokhorst en wordt gespeeld door Lilian van den Berg (Antonietta), Ali van Dijk (Conciërge) en Donat Ontskul (Gabriele).

Deel: