Maandag 30 september gratis in Club Ziggo: het Amsterdamse ‘Jungle By Night’, het Scandinavische ‘Dangers Of The Sea’ en de Canadese band ‘Rah Rah’. De optredens worden gefilmd voor het tv-programma Ziggo Live en komen beschikbaar via Ziggo Video On Demand en Youtube.

Jungle By Night

Opgericht in 2009, is de negenkoppige Amsterdamse band Jungle By Night anno 2013 uitgegroeid tot een formatie die elke zaal en festivalweide in vuur en vlam kan zetten met hun opzwepende mix van afrobeat, funk, soul en jazz. Zowel de debuut-EP als het daaropvolgende debuutalbum Hidden vond de weg naar de hitlijst.

Maar dat u Jungle By Night live aan het werk moet zien met hun ruime sortering van blazers en percussie, staat als een paal boven water. Zo stonden ze in Parijs op de planken tussen kolossale afrobeat-namen als Mulatu Astake en Orchestre Poly-Rhytmo de Cotonou. Daar kreeg de band het mooiste compliment dat iemand ze kon geven: Jungle By Night is de toekomst van de afrobeat.

Dangers of the Sea

U zou Dangers of the Sea een supergroep kunnen noemen. Want met leden van Scandinavische prachtbands als Saybia en Efterklang is er duidelijk aan ervaring geen gebrek bij deze nieuwe formatie.

Dangers of the Sea is het project van Andreas Bay Estrup. Een Deense singer/songwriter die, geïnspireerd door het werk van Neil Young en de jaren 60/70 folkmuziek, jarenlang liedjes voor zich zelf schreef. Toen het belletje ging naar zijn bevriende muzikanten van de eerder genoemde bands om de liedjes verder in te kleuren, kreeg Dangers of the Sea heel snel vorm. Half 2013 verscheen het titelloze debuutalbum en met wonderschone liedjes als Your Time Is Wasted en Everything Will Be Alright kunt u spreken van een super start.

Rah Rah

In thuisland Canada is gitaarband Rah Rah reeds een bekende naam. Awards als ‘Best New Canadian Band’ en ‘Best New Alternative Band’ staan daar inmiddels in de prijzenkast. Met het eind augustus verschenen nieuwe album The Poet’s Dead en de daarop te vinden single Prairie Girl moet het ook net zo gemakkelijk in Nederland kunnen gebeuren.

Begonnen als trio in 2007, is Rah Rah inmiddels een indrukwekkende zeskoppige band die u met hun fijne gitaarpop weet te pakken. Gemakkelijke deuntjes zegt de één, aanstekelijke liedjes zeggen veel meer anderen. Live aanschouwen is fan worden, let maar op.

Deel: