Open Podium Almere (O.P.A.) begint zaterdagavond 21 september aan haar twaalfde theaterseizoen. Dit Almeerse platform voor professionele en amateur podiumkunstenaars is inmiddels een landelijk begrip geworden. Naast lokale talenten verwelkomt O.P.A. artiesten uit het hele land, en steeds vaker weten zelfs internationale artiesten de weg naar het Almeerse podium te vinden. Van R&B, jazz, cabaret en kleinkunst tot singer-songwriters, pop, rap, musical en zelfs klassiek. De O.P.A.-bezoeker wordt op een ouderwets gezellige theateravond met een hip TV-randje getrakteerd. In samenwerking met Schouwburg Almere en professionals uit het theater- en televisievak wordt Open Podium Almere tegenwoordig multimediaal gemaakt.

Tijdens het tienjarig jubileum zette comédienne Tineke Schouten O.P.A. in het zonnetje, maar op zaterdagavond 21 september is het de beurt aan haar komische protégé Marijke Meems. Deze doldwaze actrice en cabaretière stond al met diverse soloprogramma’s op de planken en deed mee aan het Cameretten festival. Meems brengt een deel uit haar nieuwe soloprogramma ‘‘Niet te groot maken’’. “Marijke Meems is een energieke en optimistische meid en is zeer zeker talentvol in haar optreden. Steun jong talent, steun de toekomst, steun Marijke Meems!’’ – aldus Tineke Schouten.

De gulle lach wordt tevens geboden door cabaretier Kasper van der Laan, kleinkunstenaar Remko Willems en Theatergroep Ongeremd. Almeerse zangtalenten Laura Fischer (finalist Hollands Got Talent 2012) en Robert & Paul Rijks presenteren hun nieuwste repertoire en de O.P.A. musicaltalenten zorgen voor een lach-en-een-traan-moment met een deel uit “De Jantjes”. De rapfans komen ook goed aan hun trekken: Roy Vieira is in the house.

Presentatie: Bob van der Houven
Green Room: Bas van Klompenburg

http://www.youtube.com/watch?v=d889uqepw28

Deel: