Queen gitarist Brian May heeft laten weten dat er een grote kans bestaat dat de band een volledig album gaat maken vol met nog niet eerder uitgebrachte tracks met Freddie Mercury. De band, bestaande uit Brian May, drummer Roger Taylor en de reeds met pensioen zijnde bassist John Deacon bracht met Mercury in 1995 voor het laatst een album uit toen toen er een aantal opnames werden gebundeld tesamen met tracks uit de archieven en geremasterde versies van zijn solo songs opgenomen voor het album ‘Made In Heaven’.

Tijdens het Freddie For A Day evenement, dat afgelopen weekend werd gehouden in Mayfair, vertelde May aan een radio station dat ze alle kluizen zo onderhand wel leeggehaald hadden, maar sinds er weer een aantal tracks van verschillende bronnen boven water zijn gekomen – tracks die wij totaal vergeten waren – waaronder de opnames met Mercury en Michael Jackson, zijn er weer mogelijkheden tot het uitbrengen van “nieuw” werk. “Een paar weken geleden dachten we nog: Misschien zouden we niet aan kleine stukjes en beetjes moeten werken, misschien moeten we wel gaan denken aan een volledig album”, aldus de gitarist.

De afgelopen jaren zijn er een aantal Queen nummers als bootlegs verschenen. In de archieven liggen nu nog niet eerder uitgebrachte opnames met David Bowie, Andy Gibb en Rod Stewart, en een aantal nummers van Mercury met Jackson. Deze opnames zouden zomaar op het nieuwe album kunnen komen te staan. Queen’s laatste studio album, ‘The Cosmos Rocks’ met Paul Rodgers kwam uit in 2008.

Deel: