Deep Purple, de in 1968 opgerichte legendarische Britse hardrock band, geeft op 19 oktober een concert in de IJsselhallen te Zwolle. De band heeft inmiddels ruim 130 miljoen platen verkocht en heeft een flink aantal tijdloze klassiekers op haar naam staan. Hun grootste hit, ‘Child in Time’ stond ook in 2012 weer in de Top 3 van de legendarische Top 2000 en was zodoende op 31 december weer in vele Nederlandse huiskamers te horen. Maar ook nummers als ‘Smoke on the Water’, ‘Hush’ en ‘Strange Kind of Woman’ staan in de kast van elke rockliefhebber.

Dat Deep Purple in hun meer dan veertigjarige bestaan nogal wat wisselingen in de bandbezetting heeft gekend, neemt elke fan graag voor lief. De ijzersterke vintage rock van Deep Purple blijft overeind en zal ook in Zwolle weer indruk maken.

Deel: