abba ring ringDe volgende release in de ABBA Deluxe Edition serie is ABBA’s debuut album, ‘Ring Ring’, dat uitkwam in 1973. Op ‘Ring Ring’ staat de allereerste ABBA opname, ‘People Need Love’, tesamen met bekende tracks als ‘He Is Your Brother’ en natuurlijk de enorme hit ‘Ring Ring’. De Deluxe Edition brengt buiten het originele album 13 bonus tracks en een DVD met daarop zeldzaam beeldmateriaal.

Op de CD staat het originele album plus 13 bonus tracks. deze bonus tracks bevatten B-kanten van de singles die van ‘Ring Ring’ zijn uitgekomen, maar ook bijzondere versies van de album tracks waaronder ‘I Saw It In The Mirror’ en ‘I Am Just A Girl’, beiden Björn en Benny producties voor andere artiesten. Verder staat er een zeldzame, uit 1970 daterende opname van ‘There’s A Little Man’, met Agnetha als achtergrondzangeres, haar eerste bijdrage aan een nummer dat is geschreven en geproduceerd door Björn en Benny.

‘Man vill ju leva lite dessemellan’, een uit 1972 daterende hitsingle van Frida met de overige ABBA leden voor de achtergrondzang, ‘En hälsning till vÃ¥ra parkarrangörer’, een zeer zeldzame gesproken promotie single uit 1972 waarop de ABBA leden praten over hun in 1973 gehouden tournee door Zweden ‘Hej gamle man!’, de uit 1970 daterende single waarop voor het eerst alle vier de ABBA leden te horen waren, en ‘Välkommen till världen’ (1971), een single van Lill-Babs, geschreven en geproduceerd door Benny met als achtergrondzang de vier toekomstige ABBA leden.

Op de DVD staan zeldzame TV opnames van ‘People Need Love’ and ‘Ring Ring’, opgenomen voor de Zweedse en Oostenrijkse TV, plus een uit 2012 daterende reportage waarin Benny het verhaal verteld omtrend het schrijven en opnemen van ‘Ring Ring’, de eerste single waarop het beroemde ABBA geluid te horen was. In deze reportage verteld Benny over de groep’s creatieve proces, en bespreekt hij allen nummers op ‘Ring Ring’. De Deluxe Edition bevat ook nog een 20 paginas tellend boekwerk met een uitleg over de totstandkoming van het album. ‘Ring Ring’ Deluxe Edition ligt vanaf 14 oktober in de winkels.

http://www.youtube.com/watch?v=TL0EoXdpOqg

Deel: