black wind howlin'Op haar 21ste was Samantha Fish al “hot property” op de live scene om en rond Kansas City, Missouri. Deze singer/songwriter (al BMA winnares, met het beste artiesten debuut in 2011) had al aandacht getrokken met ‘Runaway’ en ‘Girls with guitars’. De meid mag op 15 januari 2014 meespelen op de viering van gitaar- en blues virtuoos Buddy Guy op diens ‘Legend Show’.

Het is inderdaad een vrouw met een gitaar én met een stem, amaai. De stem is krachtig, vast, vol zelfvertrouwen en soms zelfs verleidelijk. Producer en gitarist Mike Zito is mede verantwoordelijk voor de vette swampy gitaarstukken. Verder vinden we Paul Thorn op gitaar, Charlie Wooton voor de bassline en Yonrica Scott als drummer/percussionist terug. Jumping Johnny Sansone brengt met accordeon en harmonica (?) meer leven in de laatste track.

Samantha Fish begint met ‘Miles to go’ tegen high speed aan haar verhaal. De  meeste nummers op deze plaat zijn pittig en met een lekker vettig laagje gitaar- en bass- sausje overgoten.  Twee keer hapt miss Fish even naar adem en haalt het tempo wat omlaag. De eerste keer voor een ingetogen “Over you” met een erg gevoelige gitaar begeleiding. De tweede keer met een akoestische “Lets have some fun”.  Een trage strakke klagerige, voor mij iets te lange, vraag naar some fun. Dan gaat het weer juicy vooruit, tot ze verrast met haar laatste nummer, een licht cajunachtige bluegrass. Hier laat ze horen dat ze ook een prachtige country-stem heeft. Een nummertje voor de country hitlijsten in de States? Zoals ze het zelf zingt in het slot tune: “by september it will be allright”. Ik geloof haar. (8/10)(Ruf Records)

Deel: