De nieuwe generatie Detroit-helden maakt zijn entree op het Amsterdam Dance Event. En er mag gerust worden gesproken van een ‘match made in heaven’, de samenkomst van Amerikaans label/organisatie/dj-collectief Visionquest en de rauwe, monumentale loods van Amsterdam Roest. Samen met party-organisatie NGHTDVSN zorgen zij op vrijdag 18 oktober voor een waanzinnige showcase met optredens van ondermeer Seth Troxler, Benoit & Sergio, Ryan Crosson en Shaun Reeves.

Al sinds de start van hun collaboratie in 2010 is Visionquest een magische naam gebleken. De samenkomst van dj’s Seth Troxler, Ryan Crosson, Shaun Reeves en Lee Curtiss was een logische voortzetting van het Detroit geluid, inspiratie puttend uit de technoschool van Juan Atkins en Kevin Saunderson evenals legendarische house-namen als Theo Parrish en Moodymann.

Zo heeft Visionquest verschillende sounds samengebracht. Het label was een instant succes, met inmiddels talloze hitreleases op zijn naam, terwijl optredens van de Visionquest-dj’s (solo of gezamenlijk) steevast een avontuur zijn. Van de kleinste clubs tot grote festivals en speciale optredens op Ibiza, de crew weet altijd onmiddellijk haar eigen stempel op geluid en sfeer te drukken.

Speciaal voor het ADE komt driekwart van het collectief samen op Amsterdam Roest, de nieuwste hotspot in oost, voor een toepasselijke showcase in de monumentale loods op het terrein. Een bijzondere combinatie; de rauwe grooves van Visionquest in de coole, industriële ruimte van Amsterdam Roest -alles valt deze avond op zijn plek.

Niemand minder dan Seth Troxler (vorig jaar nog nummer 1 op de Resident Advisor DJ top 100) zal van de partij zijn met een exclusieve ADE-performance, evenals zijn Visionquest-kompanen Ryan Crosson & Shaun Reeves, die deze avond een typische VQ b2b-set zullen serveren. Ook aanwezig, een fameus producers-duo dat al meerdere hits op het Visionquest-label scoorde: Benoit & Sergio. Verwacht meeslepende synthpop in een housejasje, emotioneel en meeslepend. Wat eigenlijk ook geldt voor hun Nederlandse evenknie op dit podium, William Kouam Djoko -een betere afgezant kun je deze avond niet wensen.

Het tweede podium van Superpleasures is ook niet misselijk. Een oerdegelijke line-up met Subb-An, Boris Werner, Adam Shelton en John Dimas siert hier het affiche.

En zo krijgt Amsterdam Roest een ADE-feest dat het verdient. Een spannende avond met zowel Amsterdamse als Amerikaanse smaakmakers -zou zomaar één van ADE’s hoogtepunten kunnen worden.

Deel: