Armada Music, Point Blank Music School, DJ Mag en Google+ hebben gisteren officieel de kick-off gegeven voor de Academy of Electronic Music. Het is daarmee ‘s werelds eerste social media gedreven, online muziekschool, die aspirant producers en DJ’s de kans geeft om hun beste tracks te delen, feedback te ontvangen van collega’s, experts en favoriete DJ’s en producers. Daarbij biedt de Academy de kans om te worden opgeleid tot superster producers. De ultieme prijs is een platencontract bij Armada Music – al vijf jaar op rij gekozen tot beste dance label van de wereld.

ACADEMY OF ELECTRONIC MUSICDe Academy is open voor alle aanmeldingen, maar zal uiteindelijk professionele muziek productie training bieden aan 7 talenten, die door de toonaangevende muziekschool Point Blank wordt gegeven. Als educatieve partner van de Academy staat Point Blank garant voor meer dan 20 jaar les-ervaring, en leert producers hoe ze hun muziek naar het volgende level kunnen brengen, via persoonlijke interactie met enkele van de beste producers uit het Verenigd Koninkrijk.

Fans van de electronic dance music kunnen via de Academy hun favoriete producers in de gaten houden en bovendien met de 7 winnaars meekijken tijdens de professionele training via Google+ Hangouts. De wereld kijkt mee terwijl zij zich klaarmaken voor wellicht de grootste release in hun leven.

In een livestream uit één van de grootste evenementen van het Amsterdam Dance Event, het Amsterdam Music Festival, worden op 19 oktober de 7 geselecteerde talenten aangekondigd. Zij vormen de Academy’s Class of 2013, en zullen hun track uitbrengen op Armada Music.

Deel: