Beyoncé Giselle Knowles-Carter, geboren en getogen in Houston, Texas, viert vandaag haar 32ste verjaardag. Zij brak in 1997 door met de meidengroep Destiny’s Child. Met wereldwijde hits als ‘No No No’, ‘Jumpin’Jumpin’ en ‘Say My Name’ waren de meiden niet meer weg te denken uit hitlijsten. In 2005 nam zij definitief afscheid van Desiny’s Child, na in 2003 al een solo-album te hebben uitgebracht met onder andere de hits ‘Crazy in Love’ en ‘Baby Boy’, ging zij onder de naam Beyoncé verder als solozangeres. En met hits als ‘Irreplaceable’ en ‘Beautiful Liar’ bleef ze topnoteringen halen in zowat elke hitlijst.

Naast haar solocarrière legde Beyoncé zich ook toe op het acteren. Zo speelde ze in ‘Dreamgirls’ (2006), waarmee ze een Golden Globe nominatie verdiende, en had ze rollen in ‘The Pink Panther’ (2006), ‘Cadillac’ (2008) en ‘Obsessed’ (2009). Beyoncé  is getrouwd met rapper Jay-Z, met wie ze in 2012 een dochter kreeg, genaamd Blue Ivy.

Deel: