De jaren ’90 herleefden op zaterdag 31 augustus in Nijmegen. Het uitverkochte Eurodance en Happy Hardcore evenement telde 20.000 enthousiaste bezoekers. Het zonnetje scheen, het bier vloeide rijkelijk. Al dan niet in stijl gekleed, men had zin in een feestje. En dat werd het, een feest van herkenning, en misschien wel ook een stukje erkenning.

Vanaf de eerste beats werden op het droge veld de eerste danspasjes gemaakt. Met uitdagende stagedanseressen en bekende namen “van toen”, voldoende ingrediënten voor een heerlijke dag. Met de climax, niemand minder dan Scooter met band! Met meer dan tien hits in Nederland en een twintigjarig bestaan had het toch wel logisch geweest dat de Duitse dance-act Scooter al vaker de landsgrenzen naar ons kikkerlandje was overgestoken. Helaas voor de fans van de jaren ’90 muziek van de groep uit Hamburg, hebben ze Nederland de laatste twintig jaar vrijwel links laten liggen. Zonde, maar dat gemis werd zaterdagavond in het Goffertpark te Nijmegen ruimschoots ingehaald.

Tijdens ‘We love the 90′s’ gaf de band van frontman H.P. Baxter het eerste grote concert op Nederlandse bodem. Na artiesten als Paul Elstak, Captain Jack, 2 Brothers on the 4th Floor, Mental Theo en Twenty 4 Seven, gaven de Duitsers een show weg, die veel weg had van een jaarlijkse Nederlandse tournee, zó enthousiast werden de Duitsers begroet. Het enthousiasme was wederzijds en het zal niet lang duren, vooraleer Scooter een tweede opwachting in ons land zal maken. Afsluitende act Flamman & Abraxas konden niet aanwezig zijn, ze hadden pech met de auto en konden het echt niet redden, huis-DJ Joep heeft het gelukkig goed opgelost. Na elf uur werd het weer een stukje stiller in Nijmegen.

Deel: