De Nederlandse bluesband King Mo houdt op te bestaan aan het einde van dit jaar. Dit maakt de band zojuist bekend op haar Facebook pagina. Volgens eigen zeggen is ‘de houdbaarheidsdatum verlopen’.

De band werd in 2008 geformeerd rond frontman Phil Bee en gitarist Sjors Nederlof. Het allereerste per toeval ontstane optreden in La Bonbonnière te Maastricht op 28 september 2008 werd door geluidstechnicus Roy Brezinski opgenomen. Hieruit kwam uiteindelijk de cd ‘Live at La Bonbonnière’ (2009) voort. In de weken na het eerste optreden werd besloten met King Mo te gaan toeren.

Totaal maakte King Mo in haar bestaan 3 succesvolle cd’s, naast ‘Live at La Bonbonnière’ waren dat ‘Sweet Devil’ (2010) en ‘King of the Town’. De eerste 2 cd’s werden door de leden van Bluesforum.nl verkozen tot Blues CD van het Jaar. Naast deze onderscheidingen verwierf de band nog diverse prijzen bij de ‘Dutch Blues Awards’. Ook vertegenwoordigde de band de Dutch Blues Foundation tijdens de ‘Internationaal Blues Challenge’ in Memphis en de European Blues Challenge in Berlijn.

King Mo speelde op de meeste bluesfestivals in Nederland. Zo waren ze afgelopen weekend nog te zien als opener op Culemborg Blues. Het laatste optreden van King Mo zal plaats vinden op 28 december in L’Esprit in Rotterdam.

 

 

Deel: