Inmiddels 64 jaar oud heeft ook deze jongste van de befaamde gebroeders Neville een behoorlijke carrière achter de rug. Lid van de Meters, de Neville Brothers en recent ook met Devon Allman en Mike Zito in de Royal Southern Brotherhood gaat hij ook als soloartiest van zijn gang. In september verschijnt zijn nieuwste album “Magic Honey” en daar mocht ik alvast naar luisteren. Hij wordt begeleid door gitarist Cranston Clements, drummer ‘Mean’ Willie Green, bassist Carl Dufrene en Norman Caesar op toetsen terwijl zijn vrouw Gaynielle en zoon Omari de achtergrondzang voor hun rekening nemen. Je hoort er tegenwoordig niet meer bij als er geen bekende collega’s meedoen. Hier geven Allen Touissant, Dr. John, Walter Trout en Mike Zito acte de présence. Productie was in handen van de befaamde David Z, dus ook dat zit wel snor.

CyrilWat hier wordt geboden is een mix van blues, southern rock, funk en soul. Van de twaalf songs heeft Cyril er zeven zelf geschreven. En het is een prima album geworden. Een fantastische Gumbo – om maar in New Orleans-taal te blijven – van de al genoemde stijlen. Neville is een uitstekend zanger, ik zou haast durven te beweren dat hij een van de beste soulzangers van het ogenblik is. Het geheel rockt en swingt, hij weet je door zijn stem mee te nemen en te boeien en het blijft van begin tot einde spannend.

Nummers die nog extra indruk op mij hebben gemaakt zijn “Still Going Down Today” met Mike Zito, het spannende “Invisible” en de slowblues “Blues Is The Truth”. Een uitstekend album, dat ik vaker op zal zetten. Aanrader! (8/10) (Ruf Records)

Deel: