Tandarts en Beatles fan Daniel Zuk heeft laten weten dat hij van plan is om John Lennon te gaan clonen door middel van het DNA uit een van Lennon’s tanden. Zuk kocht Lennon’s tand voor 20.000 pond tijdens een veiling in 2011. Hij vertelde tijdens een interview voor een Britse krant dat als geleerden denken dat ze mammoeten kunnen clonen, John Lennon de volgende op de lijst zou kunnen zijn. “Het idee dat ik ervoor kan zorgen dat een van ‘swerelds grootste rocksterren terug komt is echt mind-blowing”, aldus Zuk.

Hij vervolgde: “Ik ben nerveus en opgewonden over de mogelijkheid dat we Lennon’s DNA binnenkort volledig kunnen herstellen. Veel Beatles fans weten nog waar ze waren en wat ze aan het doen waren toen het nieuws naar buiten kwam dat Lennon was neergeschoten. Ik hoop dat ze het kunnen gaan meemaken dat Lennon een nieuwe kans krijgt”. Zuk, woonachtig in Edmonton, Canada, kocht de tand van Lennon’s voormalige huishoudster Dot Jarlett.

Deel: