Op 6 september ligt het langverwachte nieuwe album van John Legend in de winkel. De plaat met de titel ‘Love In The Future’ is geproduceerd door John Legend zelf, Kanye West en Dave Tozer. Ook heeft hij hulp ingeroepen van Q-Tip, Pharrell Williams, 88-Keys, Da Internz, DJ Camper en Hit-Boy. John Legend en zijn team brachten een aantal weken op Hawaď door om van ‘Love In The Future’ een prachtig modern soul album te maken. John Legend tegenover Billboard over de totstandkoming van het album: “After touring with Sade, I started writing. Me and Kanye talked about making this album as a definitive sound of soul. We focused on making this album sound great. I’d write a song, send it to Kanye, Dave Tozer or the rest of the guys working on the album and they’d try different production ideas.”

Op de cd zijn verder samenwerkingen te horen met onder andere Rick Ross (Who Do We Think We Are), Seal (We Loved It) en Stacy Barthe (Angel). Eerste single ‘Made To Love’ is deze week Megahit op 3FM.

In 2004 brak John Legend door met zijn debuutalbum ‘Get Lifted’. Met nummers als ‘Ordinary People’ en ‘Used To Love You’ veroverde hij al snel de wereld. In 2006 volgde ‘Once Again’ met daarop de hit singles ‘Save Room’ en ‘P.D.A. (We Just Don’t Care). ‘Love In The Future’ is het vierde studio album van Legend en de opvolger van het succesvolle ‘Evolver’ uit 2008. In 2010 bracht hij samen met The Roots het album ‘Wake Up’ uit. In 2011 ging hij op tour met Sade. John Legend verkocht wereldwijd meer dan 7 miljoen albums. Hij ontving in zijn carričre 9 Grammy Awards, 2 Soul Train Awards en de BET Award voor Beste Nieuwe Artiest. . Ook als songwriter is hij geliefd. Zo schreef hij voor Alicia Keys het nummer ‘You Don’t Know My Name’.

http://www.youtube.com/watch?v=1LDCpO5VoJI

Deel: