Popartiest VanVelzen vertrekt vandaag met zijn band naar Congo (Afrika) voor een bijzonder vredesconcert met de 16-jarige Congolese superster Innocent Balume. Beide artiesten ondersteunen MasterPeace bij haar nieuwe ‘Music Above Fighting’ campagne. Het vredesconcert staat centraal in het TV-programma dat uitgezonden zal worden door Veronica  op de Internationale Dag van de Vrede op zaterdag 21 september 2013  om 21.00  uur.

MasterPeace Concert voor Oost Congo
VanVelzen en Innocent Balume reizen naar de stad Bukavu in het oosten van Congo, een gebied dat al jaren wordt geteisterd door gewapende conflicten. Zij spreken daar met de lokale helden van MasterPeace, die muziek gebruiken als ‘wapen’ voor verbroedering. Ook ontmoeten ze hier Veronica presentator Saar Koningsberger en MasterPeace founder Ilco van der Linde (ook oprichter Bevrijdingsfestivals en dance4life). Samen met de lokale bevolking zal dit team in twee dagen een vredesconcert organiseren om hoop te voeden, successen te vieren en lokale helden een hart onder de riem te steken.

Roel van Velzen: “Die keuze om te werken met de kracht van muziek,  het denken in  oplossingen, in positiviteit; dát maakt dat ik me graag voor MasterPeace inzet.”

Over MasterPeace  
De beweging MasterPeace is twee jaar geleden gestart vanuit de overtuiging dat iedereen met zijn eigen creatieve talent en energie een onmisbare bijdrage kan leveren aan vrede. Innocent Balume is een sprekend voorbeeld, van de nieuwe generatie. In 2010 won hij in Congo de nationale talentenjacht. Daarna nam hij een single op met de Amerikaanse megaster Akon. Nu gebruikt hij zijn populariteit onder meer om te bouwen aan MasterPeace.

MasterPeace werkt nu al met duizenden mensen in ruim 40 landen en groeit razendsnel, ook door de betrokkenheid van lokale topartiesten. Met concerten, songs, films, cartoons, dialoogprojecten en (social) media worden ‘tegenpolen’ verbonden en wordt bijgedragen aan het voorkomen van gewapende conflicten.

Deel: