john-mayer-paradise-valley-album-coverEen jaar na het laatste wapenfeit van John Mayer ligt ‘Paradise Valley’ in de schappen. ‘Paradise Valley’ is de zesde plaat van de gitaarheld en songwriter. Heerlijk dromerige liedjes die perfect passen bij een zwoele zomeravond aan het strand. Iedere song heeft een goed verhaal en neemt de luisteraar mee in de wondere wereld van de singer-songwriter.

Met het openingsnummer ‘Wildfire’ bewijst Mayer voor de zoveelste keer dat ie niet alleen geweldig kan zingen maar ook een geweldige sologitarist is. Gelukkig wordt dit in meerdere nummers slim doorgevoerd, net genoeg om het niet vervelend te laten worden, net te weinig voor de echte gitaarliefhebbers.

Dat Mayer een bewogen liefdesleven heeft, is te merken aan de teksten, en wordt helemaal duidelijk in het duet met knipperlichtgeliefde Katy Perry ‘Who you love’, een autobiografische song met hitpotentie. En ook het mooie nummer ‘Dear Marie’ over een oude liefde die zo nu en dan nog eens door Mayer’s hoofd speelt en hij nog wel eens opzoekt op internet. Bijzonder is de reprise van Frank Ocean op openingsnummer ‘Wildfire’, prachtig in het midden van het album gepresenteerd.

John Mayer laat op dit album een prachtige cover horen van de pas overleden J.J. Cale, met ‘Call me the breeze’ doet hij niet onder van de geweldige muzikant en is het eigenlijk een soort eerbetoon aan Cale zelf. Prachtig gitaarwerk en een heerlijke vibe hangt om het nummer heen.

‘Paradise Valley’ laat veel invloeden horen, maar duidelijk is dat Mayer het belangrijker vindt om goede muziek ten gehore te brengen dan hitjes te produceren. En dat is maar goed ook, want als gitarist wordt Mayer nog wel eens onderschat, terwijl het echt een briljante muzikant blijkt te zijn, zoals te horen op ‘Paradise Valley’. (8/10)(Sony)

Deel: