Plotseling ligt dan het nieuwste wapenfeit van Revamp op mijn deurmat. Eigenlijk vanwege een interview dat in de planning staat met frontvrouw Floor Jansen. Het minste wat je dan hebt te doen is het album luisteren zodat je ook hier aan kan refereren. Even wennen zo’n metalalbum? Valt mee, hoewel?, de eerste draaibeurt is werkelijk overdonderend. De meeste lezers zullen Floor Jansen kennen van After Forver dat in 2009 besloot na 12 jaar  uit elkaar te gaan. Hierna leverde zij een bijdrage aan projecten van Arjan Lucassen en hadden we ook al het eerste album in 2010, Revamp genaamd. Het lange uitblijven van de opvolger heeft o.a. te maken met een gedwongen rustperiode en haar recente tour met het grote Nightwish.

Overweldigend is misschien wel een betere omschrijving van mijn eerste indruk. Van alle kanten worden de zenuwen geprikkeld. De afwisseling is zo vreselijk groot dat volledige concentratie is vereist om alles in je op te nemen. Heftig, krachtig, groots, schoonheid, rust, zomaar een paar kernwoorden die mij te binnen schieten. Tijdens meerdere luisterbeurten begint alles steeds meer op zijn plaats te vallen om de verrassing over dit album nog eens te bevestigen. Het zou zomaar eens het hardste female fronted metal album kunnen zijn van de laatste jaren. Snoeiharde drums en gitaarrifs,  fantastische arrangementen. Dan weer de toetsen, die soms zeer subtiel en rustig zijn, en dan weer naadloos aansluiten bij de stevige melodie die wordt neergezet. Constant is er afwisseling, welk nummer er ook voorbij komt. Het is altijd pakkend en op een of andere manier houdt het continue de aandacht vast.  Schitterende koorpartijen, soms 2 stemmige zang.

51d5GwSPUEL__SY300_En dan Floor Jansen die je laat horen wat voor klasbak van een zangeres ze is. Als je zo makkelijk tussen verschillende zangstijlen kan switchen behoor je tot de alle grootste in het genre. Dit Nederlands metal pareltje kan over de hele wereld wel eens heel erg goed ontvangen worden. Als ze het album live maar enigszins kunnen benaderen en Revamp de tijd geven kan de band Nightwish wel inpakken. Tip: Kopen en naar het concert in de buurt. (9/10) (Nuclear Blast)

Revamp:
Floor Jansen – zang
Ruben Wijga – toetsen
Arjan Rijnen – gitaar
Jord Otto – gitaar
Henk Vonk – bas
Mattias Landes – drum

Gasten:
Devin Townsend
Mark Jansen
Daniel de Jongh
Marcela Bovio

Revamp Live:
6 September 2013 – Cd Release show – Bibelot, Dordrecht
7 September 2013 – Cd Release show – Tivoli de Helling, Utrecht
13 September 2013 – Club show – Gebouw-T, Bergen Op Zoom

Deel: