Hans Klok ontvangt ons bij binnenkomst in de voor drie kwart gevulde zaal van Carré via een levensgroot portret op doorschijnend canvas doek. De show begint met lichtgevende kleding tegen een donkere achtergrond, met snel vermenigvuldigende mensen: de vrouwelijke assistentes, working boys en Hans zelf. Hans laat zich graag omringen door 4 mooie, zeer lenige en slanke assistentes, de Diva’s of Magic. Hij is gekleed in de voor hem zo karakteristieke half dichtgeknoopte witte blouse waaronder zijn ingevette borstkas zonder borsthaar duidelijk zichtbaar is.

Woorden die mij de eerste 5 minuten te binnen schieten, zijn de volgende: carnaval in Venetië, Las Vegas show, dans, circus, doorgezaagde vrouwen, verdwijntrucs, allerhande verschillende vierkante (symmetrische) dozen, vingervlugge snelheid, dreunende en opzwepende muziek. Muziek is de inspiratiebron voor veel van Hans zijn nieuwe trucs. In zijn nieuwste show The New Houdini maakt hij gebruik van afwisselend klassieke en moderne muziek. Het is een hommage aan Harry Houdini: een combinatie van eigen (oude en nieuwe) trucs, afgewisseld met een moderne interpretatie van enkele van Houdini’s stunts. Oude trucs, zoals vier op elkaar gestapelde dozen, van boven naar beneden genummerd van1 tot 4, of de Blackstone gloeilamp, de reden dat Hans op 8 jarige leeftijd gegrepen werd door dit vak. Dus ook een beetje een hommage aan Harry Blackstone (junior), want anders hadden wij hier niet gezeten. De dwangbuisproef van Houdini wordt in een meer eigentijds ‘jasje’ gegoten, waardoor ik op de punt van mijn stoel ga zitten: woow, wat is dit spannend, als het maar goed gaat! Houdini, de man die, zo doet de legende ons geloven, op jonge leeftijd overleed in een tank met water waarin hij, vastgebonden gezeten, niet op tijd kon ontsnappen. De man die precies 110 jaar geleden in Carré in Amsterdam optrad, als onderdeel van circus Carré.

Dat Hans Klok aankomend jaar is uitgenodigd bij het Monte Carlo circusfestival heeft ertoe geleid dat er gastoptredens daarvan in de show verweven zijn, waaronder van de winnaars van de Gouden Clown 2013, het Oekraïense duo Shcherbak & Popov: een circusact met relatief magere mannen die een immense krachtinspanning leveren, met een nonchalante houding en glimlach, gaaf! Ook de Mexicaanse Seyranyan Sisters waren present op het circusfestival van Monte Carlo: twee vrouwen die zichzelf opvouwen in een doos van 50 cm * 50 cm * 50 cm. Ook uit Oekraïne: de tweelingbroer Strakhov, twee lopende spierbundels in zeer strakke goud glimmende broekjes die handstandacrobatiek laten zien.

Deel: