CurranGracie ProofOfLove_cEen van de ‘hottest acts’ uit Boston en omgeving is Gracie Curran & The High Falutin’ Band. Gracie Curran is een 28-jarige zangeres, die in de kerk leerde zingen. In 2009 vormde zij de High Falutin’ Band, die nu bestaat uit gitarist Tommy Carroll, bassist Paul Chase en drummer Derek John Bergman. Na het winnen van de Boston Blues Challenge en deelname aan de International Blues Challenge ligt nu hun eerste album ‘Proof Of Love’ in de winkel.

De CD bestaat uit een negen prettige nummers, die zich allemaal in het soulblues-stramien bevinden. Het begin is een bluesgitaarlick voordat de blazers van Roomful Of Blues inzetten en er het rockende jumpblues ‘Even With The Rain’ volgt. ‘Take You With Me’ is een gevoelige ballad, die prachtig wordt gezongen door Gracie. In dit nummer is duidelijk dat zij heel wat met haar stem kan. Ze heeft een groot bereik, speelt met volume, kan scherp aanzetten en vervolgens weer tot een omfloerste heesheid overgaan. De rest van de songs bewegen zich tussen het stevigere blueswerk en de gevoeligere soulballads. Mijn favoriete songs zijn ‘Rock & A Hard Place’, dat rustig begint en zich gaandeweg steeds meer opbouwt, het swingende ‘Can’t Getta’ en het donkere en lyrische ‘With Friends Like These’.

Het feit dat de blazerssectie van Roomful Of Blues en toetsenist Bruce Bears (van Duke Robillard) al mee doen is een bewijs dat dit een veelbelovende band is. En op de CD wordt dit ook prima overgebracht. Een mooi debuut van deze goede band, die zich ook maar eens aan ons moeten komen voorstellen. (8/10)(LoveTone)

Deel: