De mannen van Madness hebben bekend gemaakt dat ze hun uit 1981 daterende autobiografische filmdebuut ‘Take It Or Leave It’ – 32 jaar na de premiere – opnieuw uit gaan brengen. De box, met daarin een DVD van de film plus de CD van de soundtrack, met daarop nog niet eerder uitgebracht materiaal, ligt vanaf 7 oktober in de winkels. ‘Take It Or Leave It’ biedt een down-to-earth verhaal van de vroege carrière van een van Engelands meest iconische bands. De film illustreert de grimmige realiteit van de turbulente muziekindustrie van de jaren 1980 in vergelijking met de glamoureuze perceptie van de hedendaagse industrie.

‘Take It Or Leave It’ toont live- en studio opnames van Madness’s eerste drie albums waaronder ‘The Prince’, ‘One Step Beyond’ en ‘Baggy Trousers’. De soundtrack biedt een interessant beeld van de band’s vroege werk met 26 tracks waaronder singles, B-kanten en album tracks. Twee van de nummers zijn niet van Madness: Fats Domino’s ‘I’m Walkin’ en The Four Tops’ ‘Reach Out I’ll Be There’, beiden zijn te horen in de film.

Take It Or Leave It – full soundtrack list:
1. Don’t Quote Me On That
2. The Business
3. I’m Walkin’ (Fats Domino)
4. On The Beat Pete
5. Don’t Look Back
6. Reach Out I’ll Be There (The Four Tops)
7. Embarrassment
8. Mistakes
9. That’s The Way To Do It
10. Rocking In Ab
11. Day On The Town
12. Swan Lake
13. In The Middle Of The Night
14. Razor Blade Alley
15. Madness
16. Steppin’ Into Line
17. Night Boat To Cairo
18. Sign Of The Times
19. Solid Gone
20. One Step Beyond…
21. Bed & Breakfast Man
22. The Prince
23. Baggy Trousers
24. Grey Day
25. My Girl
26. Take It or Leave It

Deel: