Op 6 november treedt James Leg op in Metropool. De zanger, die bij kenners bekend is als toetsenist en zanger van The  Black Diamond Heavies, bracht in 2013 het album Solitary Pleasures uit. James staat niet in één van de zalen die Metropool rijk is maar vertoont zijn kunsten in het Muziekcafé van het poppodium. 

Het album van Leg staat vol dampende blues met flinke soul en rythm & blues invloeden. Kenmerkend is zijn vlammende orgelspel en zijn stem, die zo rauw als schuurpapier is. De vergelijking met collega-musici als Mark Lanegan en vooral Tom Waits ligt hier voor de hand. De muziek van Leg is echter nog net een tikkeltje elementairder en rauwer.

Het optreden van James Leg is in het muziekcafé van Metropool. De ruimte leent zich uitstekend voor concerten en Metropool wil het café meer gaan inzetten om avontuurlijke acts te programmeren. Rick Escher van Metropool:  “Niet iedere artiest is geschikt voor onze kleine zaal. Soms is om uiteenlopende redenen een intiemere setting noodzakelijk. Met de caféconcerten mikken we nadrukkelijk op acts en artiesten die nog niet zo heel bekend zijn bij het grote publiek, maar die wel een volwaardige show kunnen neerzetten én waarvan wij vinden dat een groot publiek ze zou moeten horen. James Leg is hier een prima voorbeeld van. Een geweldige muzikant die je niet snel op de nationale radiozenders zal horen maar wel een enorm talent bezit. Door deze opzet hopen we dat mensen op een toffe manier nieuwe dingen gaan ontdekken in ons Muziekcafé omdat de concerten erg laagdrempelig zijn, ook qua prijs. Het concert van James Leg is gratis te bezoeken.”

james leg

foto © Phillipe Errard

Deel: