GraingerKara ShiverSigh_cDe in Australië geboren Kara Grainger woont al weer geruime tijd in Los Angeles een met “Shiver & Sigh” heeft zij haar derde album op de markt gebracht. Het geheel is geproduceerd door David Z, die ook met o.m. Buddy Guy en Ana Popovic heeft gewerkt, en zij wordt ondersteund door een keur aan muzikanten, waaronder haar broer Mitch Grainger op de harmonica. Vijf van de elf songs zijn van eigen hand.

Kara heeft een prettig stem en een fraaie en smaakvolle manier van gitaar spelen. In de eerste song, “Little Pack Of Lies” doet zij even denken aan Kirsten Thien of Bonnie Raitt, maar gaandeweg het album blijkt dat zij een geheel eigen karakter en richting heeft. Haar muziek is een goede mix van blues met rock, pop en wat country. We horen traditionele blues met Robert Johnson “C’Mon In My Kitchen”, waarin ze met broer Mitch op harmonica wat fraaie licks uitwisselt, en het solo gezongen “Overdue For The Blues”. Haar zang is soulvol in de ballads “Lost In You”, “Shiver & Sigh” en “You’re The One” en ze trekt feller van leer in de rockende “No Way You Can Hurt Me Now”, waarin ze ook een fraaie slidesolo neerzet. Mijn favoriete songs zijn Mike Zito’s “Holding Out For Love” met kristalhelder gitaarwerk dat af en toe aan Santana doet denken, en de al genoemde blues “C’Mon In My Kitchen”.

Het enige puntje van kritiek dat ik heb is dat ik het album wat de gladjes vind, iets te overgeproduceerd. De muziek van Kara is levend en dat komt wat minder goed uit de verf. Verder is het een prima cd met heerlijke muziek, die garant staat voor een kleine drie kwartier luistergenot. (7/10) (Eclecto Groove Records)

Deel: