De Editors brengen dit najaar een nieuwe single getiteld ‘Formaldehyde’ uit, komende van het album ‘The Weight Of Your Love’. Het album kwam uit na 4 jaar van ellende voor de Editors, het vertrek van oprichter Chris Urbanowicz en hoe het vanaf dat moment verder moest met de band. ‘The Weight Of Your Love’ behaalde zowel in Nederland als in BelgiĆ« de toppositie in de albumhitlijsten en in de rest van Europa de top 10. Het album betekende voor de band een artistieke en commerciĆ«le comeback.

‘Formaldehyde’ ligt vanaf 2 september in de winkels en is zowel als 7″ als in digitaal format verkrijgbaar. Op beide versies staan ‘Formaldehyde’ en een akoestische uitvoering van ‘A Ton Of Love’. Beluister hieronder een live versie van ‘Formaldehyde’, opgenomen tijdens XFM Winter Wonderland, O2 Academy Brixton te Londen.

Deel: