Muziekliefhebbers krijgen het druk vanavond. Maar liefst vier zenders bieden concerten en verslagen van festivals.

Cultura24 biedt een aantal herhalingen van afgelopen week. Een paar van de concerten die in de opmaat naar het North Sea Jazz festival zijn uitgezonden worden herhaald. Wel nieuw: om 20.30 uur Jamie Cullum.
Een verslag van alweer de laatste dag van Rock Werchter zendt Canvas uit, vanaf 00.10 uur. Editors, Depeche Mode, The Gaslight Anthem, Banmd of horses, 30 seconds to Mars…en zo nog een paar niet de minste bands. Hopelijk zien we ze vanavond in de samenvatting voorbij komen.

In Engeland is vanaf vanavond voor de twintigste keer het T in the Park-festival aan de gang. En BBC3 zendt daar live beelden van uit. Vanavond Jake Bugg, Emeli Sande, Mumford & Sons en Chase & Status. Start: 22.30 uur (tot 1.10 uur).

BBC4 geeft weer popgeschiedenisles. Eerst ‘geschiedenis van de popalbums'(22.00 uur), gevolgd door ‘geschiedenis van de single’. Daarna krijgen we te horen welke single het meest opgebracht heeft, en waarom.

Deel: