Morrissey heeft tijdens een interview voor een Chileense krant bekend gemaakt dat hij eerder dit jaar bijna was overleden. De zanger moest in januari vanwege gezondheidsproblemen een flink aantal concerten afzeggen. Toendertijd had hij een bloedende maagzweer, een dubbele longontsteking en keelproblemen genaamd Barrett’s oesophagus. Morrissey vertelde: “Het was verschrikkelijk. Ik had in januari een concert gegeven in Ohio, het ging super. De nacht erop stortte ik in mijn hotel in elkaar. Ik raakte buiten bewustzijn, toen ik bijkwam zat ik onder het bloed en had geen idee hoe het kwam”.

“Vervolgens lag ik 4 weken aan het infuus, maar ik weigerde een bloedtransfusie. Het lukte me om nog een paar concerten te geven in de V.S. maar toen ik in Mexico was vertelden de artsen me dat ik moest stoppen. Het was echt verschrikkelijk om mijn tour niet af te kunnen maken, de doktoren waarschuwden me: “een paar weken geleden stierf je bijna, en nu zeg je dat je er nog 18 concerten bij gaat doen? wil je jezelf om zeep helpen?”. eigenlijk was ik dat wel aan het doen”, aldus Morrissey. De voormalig Smiths frontman sloot het interview af met de opmerking dat hij niet bang is voor de dood. “Ik sterf liever op het podium dan op de bank bedekt met broodkruimels”.

Deel: