Buiten genieten van een zwoele zomeravond? Of toch liever voor de buis. In dat geval worden er weer diverse concerten, optredens en ander muzikaal vermaak uitgezonden.

Cultura24 trapt om 20.30 uur af met een portret van soulzanger Charles Bradley; hij treedt binnenkort op op North Sea Jazz. We volgen de aanloop naar zijn eerste album No Time for Dreaming op de voet. Daarna Santana met een concert uit 1976, opgenomen in de Londense Hammersmith Odeon. Ook Santan is op North Sea jazz te vinden. Om 22.40 uur een concert van de Amerikaanse singer-songwriter Bonnie Raitt, opgenomen in de jaren 70. U ziet een selectie uit de ruwe opnamen die voor het VARA-programma Wonderland in 1977 werden gemaakt tijdens een live studio-optreden met haar band. ook Raitt treedt op op North Sea.

NL3 brengt om 21.55 uur een compilatie van Concert at SEA. Met o.a. James Morrison, KANE en Guus Meeuwis, Racoon, Miss Montreal, Will And The People, Memphis Maniacs, Moke, Handsome Poets, Sabrina Starke, Kensington, Nielson en The Kik. Gevolgd door een documentaire over het album Quadrophenia, een rockopera van de Britse rockband The Who, om 22.30 uur. Pete Townshend, het brein hierachter, opent zijn persoonlijke archief om het verhaal achter dit ‘laatste grootse album van The Who’ te vertellen.

Heb je nou behoefte om meer te weten te komen over de geschiedenis van de muziek? Op Arte om 22.25 uur ‘birth of groove’, over de ontwikkeling van de popmuziek tussen 1950 en 1966. Ook zoiets op BBC4, om 0.00 uur: ‘how rock ’n roll grwe up’.

Deel: