Nu het maar niet wil zomeren is het een idee om zaterdag naar Groningen te gaan om daar te genieten van Tropische klanken. Daar speel namelijk Kankantrie Kaseko Band in het Grand Theatre. Kaseko is Surinaamse dansmuziek, voortgekomen uit de traditionele Surinaams-creoolse kawina-muziek, zoals die sinds begin 1900 door creoolse straatmuzikanten in Paramaribo wordt gespeeld’ (Wikipedia).

De superswingende Kankantrie Kaseko Band wordt in een adem genoemd met de top van de Surinaamse acts als Sabakoe en Klein maar Fijn. Kankantrie werd 14 jaar geldeden opgericht door Marciano Wijntuin, beter bekend als kaseko-ster Lieve Rocky. In Nederland is Kankantrie uitgegroeid tot eén van de bekendste Surinaamse kasekoformaties. Kankantrie heeft in totaal 7 cd’s met opwindende kaseko en winti pogu uitgebracht en die zijn allemaal uitverkocht. ‘

Op 1 juli is het 150 jaar geleden dat Nederland de slavernij afschafte in Suriname en op de Nederlandse Antillen. Dat wordt gevierd. In Suriname, op de Antillen, maar ook in Groningen. In Suriname is 1 juli al heel lang een feestdag. Keti Koti betekent: de ketenen verbroken. Ook in Groningen staan twee activiteiten op het programma: een debat op 24 juni in ForumImages en een feest in Grand Theatre op zaterdag 29 juni. Keti Koti Groningen wordt georganiseerd door OTNS, Grand Theatre Groningen en ForumDwarsdiep.

Eric Mijland – voorzang * Henri Wijntuin – saxofoon * Wendel Landfelt – sologitaar/background vocals * Patrick Borgoe – keyboard/background vocals * Ivan van Gom – basgitaar * Vivien Braaf – drums * Delano Wijntuin – basdrums * Anton Wijntuin – timbal * Glen van Holt -maracca’s

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=ogi8_avpSEo

Deel: