Paul Rose is nog geen grote naam op het vaste land. In thuisland Engeland is dat wel anders want daar is Rose best een ‘grote meneer’.  Hij werd daar namelijk al eens door ‘Guitar Magazine’ uitgeroepen tot ‘Guitarist Of The Year’. Maar daar moet verandering in gaan komen. Want sinds Paul getekend heeft voor het ambitieuze ‘Mita Records’ moet ook de rest van Europa bereikt worden.

Voor de aftrap van deze Europese Verovering heeft Rose ervoor gekozen, om samen met co-producer John Wooler, de coverplaat ‘Double Life’ te maken, vol met lekker in het gehoor liggende blues en soul nummers. Zo komen onder andere  ‘Honey Hush’ (Big Joe Turner), ‘Crazy ‘Bout You Baby’ (Ike & Tina Turner), ‘I Don’t Want To Be Right’ (oa Rod Steward) en ‘Stormy Monday’ (T-Bone Walker) voorbij. En eigenlijk komt er geen enkel nummer voorbij waarin niet de virtuositeit van Paul Rose te horen is. En als je dan weet dat hij door muzikanten als gitarist Randy Jacobs (oa BB King), drummer Richie Morales (oa Al Dimeola), organist Tio Banks (oa Duran Duran) en zijn eigen bassist Kenny Hutchison wordt begeleid, terwijl de zangpartijen voor rekening komen van onder andere Sweet Pea Atkinson (Was Not Was) en Bernard Fowler (25 jaar backing vocals Rolling Stones)kan je er vanuit gaan dat het muzikaal allemaal ijzersterk in elkaar zit. En dat doet het dan ook van het eerste tot het laatste nummer.

Ondanks dat het een muzikaal perfect album is, is het jammer dat Paul Rose gekozen heeft voor alleen maar covers. Het wordt dan ook tijd dat Europa kennis neemt van dit album zodat ze snel over kunnen gaan naar de eigen muziek van Rose. (Mita Records) (7/10)

Deel: