Gitarist, schrijver en zanger Jimmy Vivino is de bandleider van CBS talkshowhost Conan O’Brian. Dit stokje heeft hij overgenomen van Max Weinberg, met wie hij jaren samen heeft gewerkt. Ook heeft hij veel gewerkt met zijn  “ontdekker” Al Kooper, speelde hij als gastmuzikant mee op vele albums en werkte hij als musical producer/director/supervisor aan diverse films, waaronder Sister Act 1 en 2.

Een van de bands waarin hij heeft gespeeld was The Black Italians, een zeer diverse groep van muzikanten die oorspronkelijk de begeleidingsband vormden van Johnnie Johnson. En deze band heeft Vivino, voor het eerst in 20 jaar, weer bij elkaar gehaald om in de studio van Levon Helm in Woodstock een 2-tal concerten te geven. Op 30 november 2012 een “public rehearsal” een dag later gevolgd door een live opgenomen concert dat nu wordt uitgebracht op de CD “13 Live”.

13 Live is een zeer divers album geworden. Vivino en crew (Catherine Russell (zang), Felix Cabrera (harp en zang), Danny Louis (Keys, trombone en drums), Mike Merritt (bas), James Wormworth ( drums), Mike Jacobson (conga, bass drum, percussie), Fred Walcott (timbales en percussie) en Justin Gulp (drums)) nemen je mee van New Orleans Blues en Southern Rock (“Fat Man”) naar Dylan-achtige muziek (“From A Buick6”) om vervolgens gewoon even lekker te Rock’n rollen ala Chuck Berry (“Heaven In A Pontica”). Ook Soul schuwen ze niet met de James Brown cover “What Do I Have to Do (To Prove My Love to You)” Maar het hoogtepunt is toch wel de tribute aan de vorig jaar april overleden Levon Helm. Met deze Randy Newman-achtige “Song For Levon” krijgt deze fameuze drummer van The Band een waardig eerbetoon. Afsluiter en The Band cover “The Shape I’m In” versterkt dat nog alleen maar meer. (Blind Pig / Bertus Distributie) (7/10)

Deel: