Deze week werd bekend gemaakt dat zangeres Kris Berry en producer/componist Perquisite in september een gezamenlijk album zullen uitbrengen. De samenwerking ontstond nadat Perquisite, onder de indruk van haar optreden bij een Amy Winehouse tribute in de zomer van 2011, Kris Berry uitnodigde voor een studiosessie. Kris had op dat moment net besloten om volledig voor de muziek te gaan en was bezig aan haar debuut ‘Marbles’. Perquisite was druk aan het touren met zijn album ‘Across’, de eerste release na de beëindiging van zijn samenwerking met Pete Philly.

“Ondanks alle drukte zagen we elkaar af en toe in de studio en voor we het wisten hadden we samen een tiental liedjes geschreven.” aldus Perquisite. Kris Berry: “Ik was aangenaam verrast door Perq’s uitnodiging. Al was het aan het begin soms zoeken; we vonden elkaar al snel in de muziek. We delen een liefde voor melancholie, vette grooves en de sixties.”
Het op dit moment nog titelloze album zal 6 september 2013 worden uitgebracht op Unexpected Records, gevolgd door een najaarstour met een 5-koppige live band.

Deel: