Op 16 augustus 2013 start het Flavor Festival op Landgoed Velder bij Liempde, als opvolger van het bekende Flevo Festival. Het festival begint op donderdag en wordt zondagochtend afgesloten met een grote openluchtviering waar meer dan 10.000 mensen bij aanwezig kunnen zijn. Met een divers inhoudelijk en muzikaal aanbod met optredens van bands uit binnen- en buitenland is festival het grootste christelijke jongerenfestival van Nederland.

‘Flavor Festival wil voor jongeren een vrijplaats zijn waar ze lekker kunnen feesten en luisteren naar hun favoriete bands. Naast het grote en diverse aanbod op muzikaal gebied wil het festival de bezoekers aanmoedigen om na te denken over maatschappelijke thema’s, het leven en geloof, om kritisch te zien en zelf een eigen mening te vormen. En natuurlijk is er op Flavor Festival veel ruimte voor ontspanning, om te relaxen met je vrienden en lekker te kamperen.’, aldus Joanne Bijleveld, woordvoerster namens het festival.

Thema ‘What’s Your Flavor’
Hoe maak je goede keuzes als er zoveel te kiezen is? Hoe maak je onderscheid tussen je eigen smaak en die van vrienden? Is het belangrijk om een eigen smaak te hebben? Hoe breng je smaak aan je leven? Heeft God invloed op jouw persoonlijke smaak en keuzes? en hoe? Op het festival kun je luisteren naar mensen die een eigen smaak hebben ontwikkeld, keuzes hebben gemaakt en willen deze ervaringen delen. Flavor wil een een festival zijn met inspiratie om samen met het publiek nieuwe smaken te ontdekken en te delen. What ’s your Flavor is het centrale thema en vormt de inhoudelijke rode draad van het festival.

Programma over hel en de reli top 100
Naast muziek, de camping vormt het inhoudelijke programma de basis van het festival met onder meer workshops en lezingen met Johan Ter Beek over Gamification, de volgende hype, het nieuwe sociale medium en voor alles inzetbaar. Ook voor het beleven en proeven van je geloof. Evert Jan Ouweneel over Jouw Godsbeeld, Corjan Matsinger neemt je tijdens ‘Heilige Herrie’ mee in de zoektocht naar de spirituele lading achter een aantal grote hits en stellen we de ‘Heilige 100’ samen met de favoriete reli-hits. Maar ook het discussieprogramma De Hel; Afgelopen jaar laaide deze discussie opnieuw op: bestaat de hel en in welke vorm? Verder programma’s met onder andere Karel Smouter, Esther Kaper, Rob van Rossum, Reinier Sonneveld en elke avond cabaret.

Bands uit binnen- en buitenland
Op verschillende muziekpodia spelen bands als HB, Sea + Air, Aliens Ate My Setlist, Loney Dear, Humming People, Blaise, Jonas David en de danceformatie Audile. Maar ook veel Nederlandse bands als Draw The Parade, Rogier Pelgrim, Lieve Berta, The Circle Ends, Rachel Louise, Lynn en Startled By Silence.

Worship Area met Kees Kraayenoord
Flavor zorgt ervoor dat jij deze zomer onder andere een weekend kan beleven vol met worship. Een vol programma met internationale en nationale worship acts en seminars met onder meer Kees Kraayenoord en InSalvation.

Eerste Voorverkoop Stopt
5 juni 21:005 juni om 21:00 stopt de eerste voorverkoop, daarna worden de tickets €10 duurder. Daarnaast zal er tijdens de EO Jongerendag op 1 juni in het Gelredome een speciale actie zijn. Bezoekers van de EO Jongerendag hebben de mogelijkheid om bij de stand van Flavor Festival hun tickets te bestellen met €5 extra korting, voor maar €84. Ook is er de mogelijkheid om met een groep te komen en 12 kaarten voor de prijs van 10 te bestellen.

Deel: