Tijdens de afgelopen edities van Night of the Proms stonden er al hele grote artiesten op het podium, waaronder John Fogerty, Toto, Level 42, Boy George, UB40, Tears for Fears, Roxette, Grace Jones, The Jacksons, eigenlijk teveel op op te noemen. Vandaag heeft de organisatie de eerste namen bekend gemaakt die op het podium zullen staan tijdens editie 2013.

De Schotse singer-songwriter Amy Macdonald (25) en de Japanse pianiste en jazzcomponiste Hiromi (34) zijn de eerste namen op het affiche van Night of the Proms. Beide jonge talenten zullen worden begeleid door het vertrouwde Promsorkest Il Novecento onder leiding van Robert Groslot en het koor Fine Fleur. Amy Macdonald past perfect in het plaatje van de opfrissing die Night of the Proms de voorbije jaren heeft gekregen: voor het eerst staat een popartiest op het podium die jonger is dan het evenement zelf. Night of the Proms wordt dit jaar gehouden op 22 en 23 november in Ahoy Rotterdam.

Deel: