Pech voor de heren van Nine Inch Nails: bassist Eric Avery geeft er vlak voor de grote wereldtournee de brui aan. Avery geeft op zijn Facebookpagina aan dat het hem allemaal wat teveel is geworden. ‘Met gemengde gevoelens deel ik mee dat ik NIN verlaat. Het was een moeilijke beslissing en ik weet niet of het de juiste is. Maar ik wil me echt concentreren op mijn muzikale leven hier in Los Angeles, op filmwerk in het bijzonder. Toen het aantal tourdata bleef groeien … werd het me al met al teveel. Ik was net thuis na een zwaar jaar van reizen met de band Garbage, en het idee om LA opnieuw te verlaten voor anderhalf jaar, in combinatie met de intensiteit die het touren met NIN vraagt….. gelukkig begrijpt vriend Trent dit en waardeert het dat ik nu de stekker eruit trek, in plaats van halverwege de tour… go get em gentlemen!

Vervanging voor Avery is er nog niet. Het eerstvolgende optreden is op 26 juli in Japan. In augustus is de band – met hopelijk nieuwe bassist – te vinden op Lowlands. Avery was mede-oprichter van Jane’s Addiction in 1985 en verliet de band toen die in 1991 uiteen viel.

Deel: