De Rolling Stones zijn momenteel druk bezig met hun “50 and Counting” tour, de fans krijgen nu de kans om drie van de band’s klassieke albums op vinyl aan te schaffen. Niets bijzonders hoor ik jullie denken, maar toch wel. De albums ‘Beggars Banquet’ (1968), ‘Let It Bleed’ (1969) en de dubbel-LP hits collectie ‘Hot Rocks 1964–1971’ (1971) komen niet uit op standaard maar op doorzichtig vinyl.

De heruitgaves, de eerste in een door ABKCO uitgebrachte serie getiteld ‘The Rolling Stones Clearly Classic’, geeft het artistieke hoogtepunt weer van eind jaren ’60, begin jaren ’70. ‘Beggars Banquet’, met daarop de hits ‘Street Fighting Man’ en ‘Sympathy for the Devil’ was de band’s laatste studio album waaraan Brian Jones aan meewerkte, het jaar erop introduceerde het album ‘Let It Bleed’ Jones’ opvolger Mick Taylor en de singles ‘Gimme Shelter’ en ‘You Can’t Always Get What You Want’.

Deel: