R.O.T.S. mag vanavond het voorprogramma van Golden Earring verzorgen. De vier leden van R.O.T.S. zijn elk afkomstig uit een ander land: Ruud Borgers (zang en gitaar) uit Nederland, Milos Drazevic (bass en backingvocals) uit Servië, Mladen Marinkovic (drums) uit Bosnië, en Anthony Barilla (toetsen en zang) uit de V.S. Ze hebben elkaar ontmoet in Kosovo, waar ze lesgaven op een muziekschool voor de jongeren uit de regio. Op het moment dat de band gaat spelen denderd het gitaargeluid de zaal in. Hun muziekstijl is vrij hard. Ze krijgen het publiek na hun eerste twee nummers al luid aan het klappen, en heel voorzichtig komt er dan een “dankjewel” van de kant van de band. De muziek is niet echt heel divers maar toch een leuke opwarmer voor deze avond.

De zaal is er klaar voor om in een uitverkochte 013 te gaan genieten van de langstbestaande en beste rockband van Nederlandse bodem. Het jaarlijkse optreden in 013 is een traditie geworden die in de jaren ’80 begonnen is. Er wordt geopend met ‘Identical’ gevolgd door ‘My little time bomb’, deze twee nummers zijn afkomstig van hun laatste plaat ‘Tits ’n Ass’ die vorig jaar uitkwam en goud werd. Nadat frontman Barry Hay heeft uitgesproken dat het “een good night for rock ’n roll“ is wordt ‘Another 45 Miles’ ingezet. Het publiek is goed in de stemming en zingt dan ook volmondig mee. Na ‘Still got the keys to my first Cadillac’, overigens ook afkomstig van ‘Tits ’n Ass’, en dat tevens hun 1e single van het gelijknamige album was, volgt ‘Mission Impossible’.

Het publiek geniet en dat is ook te zien aan de rockers op het podium. Dan wordt ‘The Devil made me do it’ ingezet gevolgd door ‘Twilight Zone’ waarop het publiek lekker mee zingt en danst. Bertus Borgers speelt een aantal nummers mee, deze saxofonist speelt mee met de meeste live shows van Golden Earring. Dan is het tijd voor een wat rustiger nummer ‘Going to the run’, gevolgd door ‘When the lady smiles’. Na deze klassiekers is het weer tijd voor een nieuw nummer, ‘Avenue of broken dreams’. Wat ook een genot is en blijft is het gitaarspel van George Kooymans, en hij weet het publiek daarmee ook uit hun dak te laten gaan.

Als ‘Johnny make believe’ wordt ingezet gaat het publiek weer helemaal los en zing weer volmondig mee, waarna het tijd is voor een bass-solo van Rinus Gerritsen met aansluitend ‘Radar Love’ met tussendoor een drumsolo van Cesar Zuiderwijk. Helaas zit het optreden er dan al bijna op, de heren maken een diepe buiging en staan te glunderen door het grote applaus dat gegeven wordt. De sfeer is dan ook uitermate goed deze avond. Wanneer de rockers het podium verlaten weten we allemaal dat er nog een toegift komt. Ditmaal maar liefst 3 nummers! ‘What do I know about love’, ‘She flies on strange wings’ en als laatste ‘Holy Holy life’ die goed is om de zaal voor de laatste keer deze avond helemaal uit zijn dak te laten gaan.

Een concert van Golden Earring staat garant voor een goede show, en mochten er nog mensen zijn die ze nog nooit live hebben gezien, ga de Haagse Rockers een keer zien!

Foto’s (c) Nathalie Bauland

Deel: